Tantminimal.blogg.se

En blogg om tittskåp, dockskåp och miniatyrer.

Besök hos Skalaminimal

Publicerad 2016-01-20 11:29:47 i Allmänt,

Igår besökte jag Agneta på Skalaminimal (finns en länk till henne). Jag behövde lite lister, sen blev det lite andra saker oxå. Det är lixom lite svårt att låta bli att handla när man ändå är där.
I hallen hänger allt möjligt som man kan tänkas behöva. Bordsben, beslag, gångjärn, lampor m.m. Och på golvet står färdigpackade kartonger och väntar på att levereras till kunder runt om i landet. Kvinnan som syns i bild har jag aldrig träffat förut. Hon var där och handlade och passade lämpligt nog på att köpa ett dockskåp oxå. Ett stort "åbäke" i kartong som var tungt som attan. Hon visste inte hur hon skulle få hem det, så det skulle få stå kvar tills hon hade fixat nån som hade bil och kunde hjälpa henne. Det verkade ju lite trist tyckte jag, man vill ju gärna ha hem sakerna så fort som möjligt, så jag erbjöd henne skjuts hem. Väl hemma hos henne fick jag genast syn på ett av hennes dockskåp (som hon hade byggt själv), inne i rummet. Så jag bjöd in mig själv rätt & slätt. Och det fanns fler fina hus och tittskåp att beskåda. Tack L för titten av dina fina skåp, det var jätteroligt. Och lycka till med ditt nya hus.
Här finns tapeter & golv. Fimo & Sculpey-lera. Trälister, tunna, breda, smala, släta, profilerade, konkava, konvexa...ja...i vilken form som helst nästan. 
Färg & lim och en hel del annat i flaskväg som jag inte har riktigt koll på vad man ska ha det till.
Verktyg: pincetter, tänger, borrar osv....
Här är Agneta i egen hög person. Jag tror hon startade Skalaminimal 1997 och det är snart 20 år sen. Tyvärr ska hon snart flytta ifrån Sthlm, till Malmköping. Det blir ju bra för dom som bor i närheten, desto tristare för oss. Men man får samla ihop ett gäng och göra en dagsutflykt på våren eller hösten Och shoppa loss ordentligt.
 

Kommentarer

Postat av: Lena

Publicerad 2016-01-23 20:06:17

Hej! Ja det var kul med besök och du är så välkommen tillbaka! Och tack än en gång för all din hjälp med frakt och lyft. Nu ska jag titta igenom alla dina fina bilder här på bloggen, tänk om jag kunde göra lika snygga saker som du kan, men jag är alldeles för fumlig! Hälsningar Lena

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Min hobby är att bygga/inreda tittskåp och dockskåp. Jag gillar att gå på loppisar, alltid fyndar man nåt litet kul, stort eller smått. Jag är "sakletare". Innan jag slänger saker vänds och vrids det på innan det hamnar i soporna. Det kan ju vara av värde i den lilla världen. Fantasin har inga gränser.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela