Tantminimal.blogg.se

En blogg om tittskåp, dockskåp och miniatyrer.

Luciatåget

Publicerad 2015-11-30 11:06:26 i Allmänt,

I lördags fick jag en present från min vän, han som jag gjorde "Herr-rummet" till. För några år sen gjorde han ett Luciatåg som blev så fantastiskt fint. Under dom senaste åren har jag tjatat på honom att han borde ge det till mig, eftersom det aldrig tycks komma ut från skåpet det står i. Och det är ju synd....att det blir bortglömt s.a.s. Så....i lördags så fick jag ett paket och däri låg tåget. Jag blev så glad. Kropparna är gjorda av träkulor från Panduro, armarna är tillklippta elkablar och ljusen kommer från en bil-julgran som han köpt för ändamålet och satt dit. Den är ca 2 dm lång. Den är så fin tycker jag. Tack T....
 
 
 

Charkbutiken

Publicerad 2015-11-03 09:08:13 i Olika miljöer,

Den här lådan blev till efter inspiration från en bild jag hittade på en Italiensk (?) delikatessbutik. Och eftersom det är så roligt att göra mat så, så fick det bli en charkbutik. En idé jag har är att göra en gammal fiskaffär, en sån som hade rinnande vatten på insidan av fönstren. En sån fanns på andra sidan gatan där jag växte upp.
 
En plåtlåda, "Örebro Kex", tar form. Disken är gjord av en enkel trästomme. Som klätts med wellpapp som sen är lackad med Herdins lack. Glasskivorna är mikroskopglas. Hyllan som allt kött ligger på är klädd med vanlig aluminiumfolie som jag har limmat på. Golvet är som vanligt tillklippta bitar av äggkartong, målade och fogade med fincement som jag silat för att få så finkorningt som möjligt. Man kan även använda vanligt spacket om man vill.
Tillverkning av mat. All mat, kött, grönsaker & bröd är gjort av Fimo-lera. Skinkorna har jag penslat lim på och sen rullat dom i antingen vit eller svartpeppar och även chili & paprika.Vanliga kryddor är mkt användbara.
Hyllorna är klara och ska bara limmas dit.
Kaklet är på plats och gubben har fått en mössa på huvudet.
 
Butiken är färdig.
 
Kvinnan har ju en bandyportfölj och det vet man ju vad som brukar vara i dom, så här säljs både öl & vin.
Lammkotletter & entrecote.
Välväxta kycklingar. Burkarna är köpta hos Skalaminimal. Sen har jag gjort lite oliver, inlagd paprika och nånting annat....vet inte riktigt vad det ska vara, men det såg gott ut iallafall. Fyllt på med "Solid Water" så det ser ut som att dom ligger i en lag.  Även det säljer Skalaminimal.
 

Om

Min profilbild

Min hobby är att bygga/inreda tittskåp och dockskåp. Jag gillar att gå på loppisar, alltid fyndar man nåt litet kul, stort eller smått. Jag är "sakletare". Innan jag slänger saker vänds och vrids det på innan det hamnar i soporna. Det kan ju vara av värde i den lilla världen. Fantasin har inga gränser.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela