Tantminimal.blogg.se

En blogg om tittskåp, dockskåp och miniatyrer.

Kaffemaskin & Servetthållare

Publicerad 2016-07-04 11:54:47 i Egen tillverkning,

Kaffemaskinen är klar. Det är ju inte senaste modell precis...men jag gillar ju dom lite äldre grejerna. 4,5 x 5,5 cm stor är den. 
 
Som vanligt har jag återanvänt skräp. Lera till stommen. Delar till örhängen blev handtag på kannorna, magneter fick bli värmeplattor och folie att klä stommen med och fanér. Knappnålar som jag målade fick föreställa små lampor som visar om maskinen är på eller av. Kannorna har jag köpt på mässan nån gång.
Kanylskydd till sprutor fick bli Melittahållare. Sen klippte jag till lite tunn plåt och gjorde handtag.
Servetthållarna är en bit Fimo-lera som jag målade med vaniljgul färg, Humbrol. Lagom 50-tal sådär.  Sen grävde jag i "smyckeskrinet" och hittade passande metallbitar från ett örhänge. Sen klippte jag till vanligt hushållspapper i lagom storlek och rullade ihop och petade ner i springan och lät en liten bit sticka upp. 
 

Om

Min profilbild

Min hobby är att bygga/inreda tittskåp och dockskåp. Jag gillar att gå på loppisar, alltid fyndar man nåt litet kul, stort eller smått. Jag är "sakletare". Innan jag slänger saker vänds och vrids det på innan det hamnar i soporna. Det kan ju vara av värde i den lilla världen. Fantasin har inga gränser.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela