Tantminimal.blogg.se

En blogg om tittskåp, dockskåp och miniatyrer.

Kurs med Elaine

Publicerad 2016-12-11 01:08:00 i Kurser,

I mitten på Oktober var vi ett gäng `tjejer´ som gick på kurs för att lära oss göra en vinkällare. Det här är originalet, den har Elaine Mossberg gjort. Hennes miljöer är alltid så levande och hon är en snitsare på att ´skita ner´ så det ser naturligt ut. Det är nåt som jag har så svårt för. Det ser oftast så ´tillrättalagt´ut. Hon har även gjort en bilverkstad som är helt underbar. Skitig så det förslår och ´miljoner´ grejer däri. Har tyvärr ingen bild på den.
Det här mötte oss när vi kom. En låda och material. (Den undre lådan är bara för att få en bättre arbetshöjd).
En stor påse innehållandes allt möjligt. Färg, tandpetare, vinbly, papper, sprutor (utan kanyl)...m.m...m.m.
Och....OM det nu inte skulle räcka så hade Elaine sett till så det fanns lite i reserv :) Hon är inte den som lämnar nåt åt slumpen. Hon måste ha packat i en vecka innan!
På G....
Anna slipar till bordsbenen.
Birgitta testar hur glödpennan fungerar.
Övre bilden: Sif teglar väggen till valvet.
Undre bilden: Inga målar delarna till grinden.
Elaine hjälper till när det behövs.
Min låda har fått tegel.
Min grind är nästan klar och väggarna har blivit putsade.
Catherine har gjort en vintapp av svarvade tandpetare.
Ella har gjort ett vinkrus av balsaträ med ett hästhuvud som kork.
Katharina fixar detaljer till riddaren.
Ganska likt originalet.
Här är lite resultat på dörrar och riddare. Tyvärr har jag glömt bort vilka dom två första dörrarna tillhör. (Tror dessa är Katharinas).
...Och att dessa är Ellas.
Det här är iallafall Catherines ´Steampunk´dörr. Och hon gjorde även en kvinnlig riddare...Jeanne d`Árc.
Monicas källare en bit på väg.
En annan variant av samma tema. Det är Ingalills vinkällare, hon var med på kursen och assistera Elaine. Agnes var oxå med på sidan om. Som ´bak-assistent´ kanske man kan säga...:)  Hennes citronkaka var helt ljuvligt god.Hon hanterar mat/bak lika bra i båda skalorna....1:12 & 1:1....
 Hittad ju en bild på Agnes vinkällare oxå. Gumman tar sig säkert en liten skvätt för att kunna sova.
 

Mässan 16 oktober

Publicerad 2016-12-07 01:48:00 i Miniatyrmässan,

Det var ett bra tag sen jag la ut lite bilder här, men nu tänkte jag försöka vara lite aktiv igen. I oktober var det mässa igen. Den här gången tillkom det lite nya utställare, vilket alltid är roligt.
B.la annat så kunde man hitta "retro minis", som består av Hanna Valenta och Judith Wernholm. Deras nisch är 50-talet, och jag tycker dom har gjort det otroligt bra. Enkelt, stilrent och jäkligt snyggt. Jag köpte ett par tavlor av dom.Till vårmässan ska dom vara med igen, då ska jag köpa på mig lite mer saker, för jag har blivit så inspirerad så jag vill göra nåt liknande.  På varje mässa så kan man rösta på bästa utställare (=försäljningsbord) och den här gången tog "retro minis" hem vinsten. Första gången dom ställer ut och så vinner dom. Jättekul!!! Grattis igen Hanna & Judith.
Det ÄR så häftigt!
 
 
Fräcka bord
Agnes Svenssons fantastiska smörgåstårta, och en på gång.
Pia Christoffersson är i en klass för sig när det gäller att "laga" mat. Hon är grym på det området.
Pias
Pias
Anne Collins reseapotek
 
Nu blir det bilder från "gör-det-själv" bordet. Dvs att där kan vi som bygger ställa ut och visa upp våra projekt som vi skapat.
Först är det Catharina Hellerstedt fantastiskt fina tomtemask. Den har hon fått till riktigt bra. Hon har även stickat dräkten. Liiiite jobbigt kan jag tro.
Det här är Ester, hon sitter i sitt krypin och bygger miniatyrer....så klart. (Catharina H)
Jag gillar Ester...hon är så läcker. Allt gör Catharina själv. Från dom små dockskåpen till dockan och fåtöljen och lampan m.m.  Och hon bygger med en rasande fart, det är nya grejer hela tiden. Jämfört med mig som kan ta flera år på mig för att bli klar med ett bygge.
 
Det här är "Moritz" , han är på väg upp till Ester för att bjuda på lite fint portvin :) Han passar säkert på att laga nåt som är trasigt oxå. En "handy-man" s.a.s
Carina Petterssons källarförråd som det precis blir inbrott i....
....men tjuven blir avbruten.......
....och tar till flykten.
Här visar Gunilla (?) upp allt som hon har gjort på kurs hos "Miniatyrmakarna". Så fint alltihop och Gerd och Claes är superduktiga miniatyrmakare.
Här är Monica Erikssons pågående bygge av en vinkällare. Den är inte klar ännu. Vi gick på kurs i oktober, och byggde just vinkällare. Men det återkommer jag till senare. (Det sitter plexiglas för lådan, därför ser det lite konstigt ut).
Här är det som jag köpte på mässan den här gången. Tavlor från "retro minis" och krukan från Kia Nordström, som hon har drejat. Otroligt..!!
 
 

Om

Min profilbild

Min hobby är att bygga/inreda tittskåp och dockskåp. Jag gillar att gå på loppisar, alltid fyndar man nåt litet kul, stort eller smått. Jag är "sakletare". Innan jag slänger saker vänds och vrids det på innan det hamnar i soporna. Det kan ju vara av värde i den lilla världen. Fantasin har inga gränser.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela