Tantminimal.blogg.se

En blogg om tittskåp, dockskåp och miniatyrer.

Takfläktar

Publicerad 2016-04-30 13:35:02 i Egen tillverkning,

Två stycken fläktar ska sitta i taket. 
 
Det här är vad jag har använt: Kartong, som jag har skurit ut efter en mall av millimeterpapper.  Fästet till en vindsnurra (den runda toppen), som jag borrade fyra hål i och sen silvermålade. "Jungfruben" i miniformat. Där jag har rätat ut det ena "benet", och klippt av det andra. En spruta, skar en ½ cm i ytterröret och tog toppen av "påskjutaren". Målade allt i svart, med en silverrand runt "påskjutaren". Limmade fast alla delar och vinklade bladen lite.
 

Ett tag sen sist...

Publicerad 2016-04-30 01:07:41 i Egen tillverkning,

...men under viloperioden i bloggandent så har jag hunnit med en del.
Två bord har blivit gjorda. Här har jag använt kartong igen, sen är det vanliga metallrör (köpta på MJ-hobby), och vanliga brickor i olika storlekar. Bordskivan är målad i samma färg som bardisken. Den silverfärgade kanten är målad med "Herdins Silverbrons". Finns i dom flesta färgaffärer.
Sen fick jag huvudbry hur vida jag skulle måla benen svarta eller inte. Men bestämde mig för att måla om pallbenen till silverfärg dom oxå. Risken blir annars att det blir för svart.
Lite kakling och vattenledningsrör har det blivit. "Kaklet" köpte jag på "Inspira". Rören är gjorda av grövre sugrör, köpta på Clas Olsson, och den böjda kröken är en bit lera.Bänken är av kartong, klädd med fanér och självhäftande hyllpapp. Draperiet är ett passande kantband som jag har köpt på "Stil&Stoff" i Kungens Kurva. Härligt 50-talsaktig.
En jukebox måste ju finnas på ett "gammalt" kafé. Jag googlade på jukeboxar och hittade denna från 1937. Och eftersom jag är extra förtjust i gamla grejer så fick det bli en sån som förlaga. Sen tänkte jag nog att de skulle vara enklare att göra än en "neon-glitter-box". Stommen är av kartong....så klart...:), den är sen klädd med ljus fanér som jag har betsat i utspädd "Ljus Ek". Sen är det tre lager med "Humbrol" gloss-lack.
Högtalaren är nån burk som jag delade, den hittade jag  på gatan och den såg allt för spännande ut för att den skulle få ligga kvar. Resten är oxå skräp....delar från en gammal ringklocka, på träffad i grovsoporna, en bit blinkersglas...typ. Den avlånga grejen i mitten är från en penna. Jag målade en papperbit i samma röda färg som gavlarna på boxen och limmade dit, den ska sitta tvärsöver högtalaren sen.
Men just nu står den står den i viloläge, för jag måste köpa lampor till den innan jag kan fortsätta.
 

Om

Min profilbild

Min hobby är att bygga/inreda tittskåp och dockskåp. Jag gillar att gå på loppisar, alltid fyndar man nåt litet kul, stort eller smått. Jag är "sakletare". Innan jag slänger saker vänds och vrids det på innan det hamnar i soporna. Det kan ju vara av värde i den lilla världen. Fantasin har inga gränser.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela