Tantminimal.blogg.se

En blogg om tittskåp, dockskåp och miniatyrer.

Fuskdörr

Publicerad 2016-01-28 00:59:00 i Gör-det-själv,

Idag har jag gjort klart dörren till kafét. Det blir en fuskvariant som ska "gå till" utrymmet bakom disken.
Handtaget är nåt som man hittar i datorer b.la. Kommer inte ihåg vad dom heter. Nyckeln är en bit ståltråd som jag bara gjorde en ögla i ena änden på, borrade ett litet hål, limmade och stack in. Listerna har jag köpt hos SkalaMinimal. Jag ville inte bara ha en "platt" målad dörr, så jag kollade runt lite på nätet och hittade den här. Hon beskådar egentligen några slags bollar som seglar upp i skyn, men jag tyckte det var roligare med en spindel. Eftersom jag är så kass på att rita så printade jag ut både henne och spindeln. Men nätet har jag målat....alldeles själv.... :)
 
 
 
Jag använde kartong, ca 2 mm tjock. Vanliga trälister och gersaxen....såklart.
Limmade dit listerna.
Spacklade kanterna så det skulle bli en mjukare rundning. Lät torka. Skrapade försiktigt bort överflödet med en trubbig kniv, och slipade lätt tills det blev slätt och fint. (Blir det för stora spingor när man har gersågat så kan man fylla ut dom med spackel).
Jag skulle ha brunbetsat dörren innan jag målade den, men jag glömde bort det. För om man vill ha en lite sliten dörr så kan man slipa/skrapa lite försiktigt, och då är det rätt snyggt när det mörka kommer fram
 

"Nya" innerväggar

Publicerad 2016-01-28 00:34:36 i Olika miljöer,

Nu har jag varit och kladdat på väggarna....igen! Så här håller jag på, ändrar och gör om. Det är därför mina "lådor" tar sån tid att bli klar med. Jag känner mig aldrig nöjd. Jag tyckte att enbart färg på väggarna kändes lite stelt, så jag gogglade på "tegelvägg inomhus" och sparade-förminskade-printade ut ett par papper. Sen klippte jag till dom i lagom bitar och klistrade upp dom lite här & där med limstift. Sen på med spackel, lite ostrukturerat så där, "duttade" med Scotch Brite för att få struktur. Nästa steg är att måla....igen.....
 
 

Om

Min profilbild

Min hobby är att bygga/inreda tittskåp och dockskåp. Jag gillar att gå på loppisar, alltid fyndar man nåt litet kul, stort eller smått. Jag är "sakletare". Innan jag slänger saker vänds och vrids det på innan det hamnar i soporna. Det kan ju vara av värde i den lilla världen. Fantasin har inga gränser.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela