Tantminimal.blogg.se

En blogg om tittskåp, dockskåp och miniatyrer.

Underbara Ting

Publicerad 2015-03-30 13:08:00 i Allmänt,

Ljuskronorna i glas var till försäljning för några år sen på Tyska Ebay. Jag var med och bjöd en hel del, men tyvärr så gick dom alldeles för högt. Dom hade ju passat så bra till mina bordsljusstakar.
 
Saker i tenn från sekelskiftet är väl varje dockskåpares dröm. Dom är så otroligt vackra och välgjorda. Vill ha varenda en av dom. (Bilder nedan från en auktionssida).
 
 
 

Första bygget-Mitt kök

Publicerad 2015-03-29 14:14:00 i Olika miljöer,

Det här är den första lådan jag gjorde, inspirerad från Eva Malmstens bok. Det är en schacklåda, ca 35x15 cm. Det är en kopia av mitt kök i den lgh i Hägersten som jag bodde i då. 
Skåpen är gjorda i balsaträ. Spisen av lera. Handtagen är delar från en dator, minns inte namnet på dessa.Gångjärnen är gjorda av vinbly, som sitter runt "halsen" på vinflaskor, och avklippta knappnålar.
Diskhon är en liten smörförpackning från nån lunchrestaurang. Kranarna är gjorda av hyskor. Elementet är gjort av trä, metallrör, en pärla och en mutter. Ventilen är en bricka och ett häftstift. Ljusstaken är från bottenplattan i ett värmeljus där veken är fäst. Lysknappen är en bit Fimolera och en sackett.
Diskborsten är en mellanrumstandborste och skaften från en Tops. Osthyveln är gjord av vinbly och ett stift.
.Fläkten är ett gammalt kassettband från en telefonsvarare.
 

Om

Min profilbild

Min hobby är att bygga/inreda tittskåp och dockskåp. Jag gillar att gå på loppisar, alltid fyndar man nåt litet kul, stort eller smått. Jag är "sakletare". Innan jag slänger saker vänds och vrids det på innan det hamnar i soporna. Det kan ju vara av värde i den lilla världen. Fantasin har inga gränser.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela