Tantminimal.blogg.se

En blogg om tittskåp, dockskåp och miniatyrer.

3 dockor

Publicerad 2015-04-29 09:38:00 i Fynd,

Dom här två dockorna hittade jag på en loppis för ett par veckor sen. Herr & Fru Bakken. (Min morfar var Norrman och hette Bakken). 20 kronor/st fick jag betala för dom. Ibland har man tur och gör billiga fynd.
Den andra dockan var lite dyrare. Han fick jag ge 100 kr för, men det är han värd. Han är så söt. Han läser en Norsk tidning så jag undrar om dockorna kommer från Norge för det är samma stil på alla tre. Herr & Fru B. ska jag så småningom göra en vildvuxen trädgårdsmiljö till.
 
Nu har jag fått lite information om dockorna. Troligtvis kommer dom från Lillehammer och en turistattraktion som heter Lilleputthammer. Tidningen han läser är  "Lillehammer Tilskuer" (åskådare).
 
 

Snickarbod

Publicerad 2015-04-29 09:16:00 i Olika miljöer,

Just nu håller jag på med en snickarbod som jag ska ge bort. Lådan är en trälåda som det varit en vinflaska i. Meningen var från början att den högra delen skulle ha varit en visthusbod, och den vänstra snickarboden. Men när jag började göra alla saker insåg jag att det skulle bli för trångt. Så då fick det enbart bli en snickarbod. Jag tog bort väggen som satt emellan. Det ljusa golvet/klinkers är gjort av äggkartong. Tillklippta bitar, fastlimmade på pappersmall, målade i olika nyanser, sen fogade med riktig cement som jag silade för att få enbart det fina "dammet". Sen lackat med ½-blank lack. Tegelgolvet till höger är köpt.
 
 
 Sågen är gjord av träbitar och Fimolera. Trycknapp, brickor, spik & ett trasigt sågblad från min kontursåg. Hyveln är gjord av tunna träbitar/lister, dekorationsplåt, spik & en större tryckknapp. Utsugsröret är ett böjbart sugrör och ett metallrör.
 
Skaftet till yxan är gjord av en träbit, själva bladet är Fimolera. Resten av verktygen är köpta på Mässan.
(Den står tillfälligt upp/ner).
 
Caltexdunken är av Fimo och handtaget av en metallbit. Locket är nån smyckedetalj. Sågbladet är från avrivningsdelen på en Gladpackkartong. Handtaget av trä. Det är lite "hipp-som-happ" skala när jag gör saker. Ibland gör jag om, ibland får det va som det är, jag är inte så känslig för att det ska vara strikt skalenligt.
 
Fortsättning följer...

Skor

Publicerad 2015-04-28 10:46:00 i Egen tillverkning,

I helgen provade jag att göra skor för första gången. Dom blev inte så tokiga. Jag ska bara finslipa dom lite här & där till nästa gång. 
 
Sulan är av lera och sen är det skinnimitation. Dom är 2 cm långa.
 
 

Om

Min profilbild

Min hobby är att bygga/inreda tittskåp och dockskåp. Jag gillar att gå på loppisar, alltid fyndar man nåt litet kul, stort eller smått. Jag är "sakletare". Innan jag slänger saker vänds och vrids det på innan det hamnar i soporna. Det kan ju vara av värde i den lilla världen. Fantasin har inga gränser.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela