Tantminimal.blogg.se

En blogg om tittskåp, dockskåp och miniatyrer.

Återbrukat golv

Publicerad 2016-01-20 10:47:00 i Gör-det-själv,

Efter ett misslyckat försök med att göra golv av glasspinnar så fick jag syn på den här rullen som stod i ett hörn. Perfekt...! Det är en sån där träjalusi som man skyddade tapeterna med på 60/70-talet, mest ovanför sängen. Dom kan man hitta billigt på Loppisar. 
Tanken är att jag ska göra en upphöjning där sofforna ska stå.
 Nu är den upphöjda delen av golvet klart. Jag har gnidit in det med Antikvax. Sen ska det "slipas" med ett speciellt Svintoliknande stålull, så att det blir glansigt och fint. Problemet är bara att jag inte vet var jag har det. Det finns NÅNSTANS....men var......???? ............OBS! Om du använder Antikvax, tänk då på att blöta trasan du har använt och sen linda in det i folie innan du slänger den, för det är som med Linolja, det kan självantända.
Jag började med att göra en avlång "låda". Till det använde jag kraftig kartong, samma som till ytterväggarna på kaféet. Ca 2 mm tjockt. Sen kapade jag lister, Biltemas bras(?)stickor. Gjorde en ram och limmade ihop.
Därpå gjorde jag själva ramen till golvet. Gerade hörnen med en gersax, ett oslagbart verktyg som klipper 45, 60, 75 och 90 grader. Kostar ca 300-400 kr, men är värd varenda krona. Kommer inte ihåg var jag köpt min, men vet att SkalaMinimal säljer dom. Sen är det bara att klippa till resterande bitar och limma dit. Jag målade botten i vanlig brun färg, för när jag sen betsar så minimeras risken att det vita från kartongen lyser igenom, eftersom det blir lite glipor mellan golvplanken. Ett gammalt strykjärn eller vikter från gamla vågar är bra att använda som tyngder när man limmar och vill att det ska bli plant.
Färdigt för att betsa.
Till kantramen limmade jag dit fanér som jag hade liggandes.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Min hobby är att bygga/inreda tittskåp och dockskåp. Jag gillar att gå på loppisar, alltid fyndar man nåt litet kul, stort eller smått. Jag är "sakletare". Innan jag slänger saker vänds och vrids det på innan det hamnar i soporna. Det kan ju vara av värde i den lilla världen. Fantasin har inga gränser.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela