Tantminimal.blogg.se

En blogg om tittskåp, dockskåp och miniatyrer.

Charkbutiken

Publicerad 2015-11-03 09:08:13 i Olika miljöer,

Den här lådan blev till efter inspiration från en bild jag hittade på en Italiensk (?) delikatessbutik. Och eftersom det är så roligt att göra mat så, så fick det bli en charkbutik. En idé jag har är att göra en gammal fiskaffär, en sån som hade rinnande vatten på insidan av fönstren. En sån fanns på andra sidan gatan där jag växte upp.
 
En plåtlåda, "Örebro Kex", tar form. Disken är gjord av en enkel trästomme. Som klätts med wellpapp som sen är lackad med Herdins lack. Glasskivorna är mikroskopglas. Hyllan som allt kött ligger på är klädd med vanlig aluminiumfolie som jag har limmat på. Golvet är som vanligt tillklippta bitar av äggkartong, målade och fogade med fincement som jag silat för att få så finkorningt som möjligt. Man kan även använda vanligt spacket om man vill.
Tillverkning av mat. All mat, kött, grönsaker & bröd är gjort av Fimo-lera. Skinkorna har jag penslat lim på och sen rullat dom i antingen vit eller svartpeppar och även chili & paprika.Vanliga kryddor är mkt användbara.
Hyllorna är klara och ska bara limmas dit.
Kaklet är på plats och gubben har fått en mössa på huvudet.
 
Butiken är färdig.
 
Kvinnan har ju en bandyportfölj och det vet man ju vad som brukar vara i dom, så här säljs både öl & vin.
Lammkotletter & entrecote.
Välväxta kycklingar. Burkarna är köpta hos Skalaminimal. Sen har jag gjort lite oliver, inlagd paprika och nånting annat....vet inte riktigt vad det ska vara, men det såg gott ut iallafall. Fyllt på med "Solid Water" så det ser ut som att dom ligger i en lag.  Även det säljer Skalaminimal.
 

Kommentarer

Postat av: Hannah

Publicerad 2015-11-03 12:01:27

Åh så fint! Burken är jättefin och den blev bara finare när du byggt om den =) Maten ser så verklig ut och allt är bara så fint och välgjort!
Hannah

Postat av: Kia Nordström

Publicerad 2015-11-03 15:01:55

Helt underbart Tittskåp!
Vill gå in och handla!

Postat av: monika hederstedt

Publicerad 2015-11-03 20:15:28

HEJ! Himmel och pannkaka så fint! Nu blev jag inspirerad igen, TACK!!

Postat av: Lilian

Publicerad 2015-11-03 22:07:50

Tack för komplimangerna. Och det är roligt att kunna ge lite inspiration.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Min hobby är att bygga/inreda tittskåp och dockskåp. Jag gillar att gå på loppisar, alltid fyndar man nåt litet kul, stort eller smått. Jag är "sakletare". Innan jag slänger saker vänds och vrids det på innan det hamnar i soporna. Det kan ju vara av värde i den lilla världen. Fantasin har inga gränser.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela