Tantminimal.blogg.se

En blogg om tittskåp, dockskåp och miniatyrer.

Snickarbod

Publicerad 2015-04-29 09:16:00 i Olika miljöer,

Just nu håller jag på med en snickarbod som jag ska ge bort. Lådan är en trälåda som det varit en vinflaska i. Meningen var från början att den högra delen skulle ha varit en visthusbod, och den vänstra snickarboden. Men när jag började göra alla saker insåg jag att det skulle bli för trångt. Så då fick det enbart bli en snickarbod. Jag tog bort väggen som satt emellan. Det ljusa golvet/klinkers är gjort av äggkartong. Tillklippta bitar, fastlimmade på pappersmall, målade i olika nyanser, sen fogade med riktig cement som jag silade för att få enbart det fina "dammet". Sen lackat med ½-blank lack. Tegelgolvet till höger är köpt.
 
 
 Sågen är gjord av träbitar och Fimolera. Trycknapp, brickor, spik & ett trasigt sågblad från min kontursåg. Hyveln är gjord av tunna träbitar/lister, dekorationsplåt, spik & en större tryckknapp. Utsugsröret är ett böjbart sugrör och ett metallrör.
 
Skaftet till yxan är gjord av en träbit, själva bladet är Fimolera. Resten av verktygen är köpta på Mässan.
(Den står tillfälligt upp/ner).
 
Caltexdunken är av Fimo och handtaget av en metallbit. Locket är nån smyckedetalj. Sågbladet är från avrivningsdelen på en Gladpackkartong. Handtaget av trä. Det är lite "hipp-som-happ" skala när jag gör saker. Ibland gör jag om, ibland får det va som det är, jag är inte så känslig för att det ska vara strikt skalenligt.
 
Fortsättning följer...

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Min hobby är att bygga/inreda tittskåp och dockskåp. Jag gillar att gå på loppisar, alltid fyndar man nåt litet kul, stort eller smått. Jag är "sakletare". Innan jag slänger saker vänds och vrids det på innan det hamnar i soporna. Det kan ju vara av värde i den lilla världen. Fantasin har inga gränser.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela