Tantminimal.blogg.se

En blogg om tittskåp, dockskåp och miniatyrer.

Vinkällare

Publicerad 2017-01-15 22:47:41 i Olika miljöer,

Nu är jag klar med min vinkällare. Ett projekt som tog ca 4 månader. Rekord för att vara mig, det brukar ta flera år innan nånting blir klart. Det som fattas nu är en snygg ram och glas.
Här är väggar och golv klart, och lite annat som testas.
Grinden är gjord av tandpetare och grillpinnar. Dom tvärliggande listerna som gallret är nedstucket i är kaffepinnar, typ fån McDonalds. Låset är nån smyckedetalj som jag tyckte passade bra som ett 1700-tals lås.
Statyn fick jag veta fanns i Kinderägg för.
En riddare tar form. Stommen är av Fimo-lera. Det räfflade på armarna har jag gjort med nån slags mettall"penna" som hade det mönstret. Jag kavlade ut lera i pastamaskinen och rullade "pennan" över, så fick jag det här mönstret. Benen, fötterna och halva magen är lindade med vinbly (det som sitter runt halsen på flaskorna, men det börjar bli sällsynt med det riktiga blyet, der är mer pappersaktigt idag). Hjämen är gjord i lera.
Valvet börjar fyllas så smått med vin och gamla korkar. Trasslet i vinlådorna är gasbinda, lagt i kaffe för att få det lite skitigt. Skölden har jag fått av Eva Malmsten. Passar fint där.
Här är källaren i färdigt skick. Ev. kommer jag lägga till mer vartefter lämpliga saker dyker upp. Belysningen är en liten LED-slinga som jag köpte på "Kjell&Co". Ljuset var alldeles för "kallt" så jag målade varje lampa med gul glasfärg. Och det som är bra det är att man knipsar av resterande bit som man inte behöver.Sen sitter dosan på baksidan, så är det bara att slå på/av. Fiffigt, då slipper man det här med tranformator.
Valvet är fyll och ordentligt låst:)
Vinflaskorn är gjorda av engångsprutor i plast. Bara att klippa till lagom stl, måla dom och printa ut etikett och sätta på. Dom som ligger på hyllorna är såna som är "färdiga" flaskor. Dom var för stora, men jag koka dom ett par minuter för att dom skulle vara lättare att klippa av (plastgjutet), och det blev jättebra, för korkarna krympte till lagom stl. Dom var alldeles för långa innan.
På dom högra flaskorna tog jag sån här röd lackpenna som man använder till julen för att lacka julklappar.
Värmde och duttade dit en liten klutt på etiketterna. Fint ska de va....
Skölden är en del från ett gammalt armband. Jag gilla den skarpt, men den var i minsta laget. Så jag kavla ut lera, satte runt skölden och in i ugnen. Sen måla jag allt med "Herdins" guldbrons, sen måla jag dit lite rött, svart och silver. Yxan fick jag av en av killarna som jobbar på MJ-hobby. Och den passar perfekt här. Jag är riktigt nöjd med riddaren.
Man måste ju ha vinprovning oxå.
Kex, svart kaviar, rödlök, citron mm... Köpt färdigt  på mässan.
Vintunnan har jag haft liggandes länge och tyckt att den har varit för stor. Men man ska aldrig kasta nånting.
Rätt som det är.....Ett örhänge fick tjäna som dekoration här.
Mattan har jag printat ut från nätet. Bara papper ditlimmat.
Skölden har jag gjort av lera och småspik. Svärden följde med ett dockskåp jag köpte en gång i tiden. Ljusstakarna har jag oxå gjort. 
Det här är Anna Vernes källare. Får se om den dyker upp till mässan. Hoppas det.
Och Monica Ericssons (Miniatyrsällskapet) källare. Hoppas även att hon tar med sin till mässan.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Min hobby är att bygga/inreda tittskåp och dockskåp. Jag gillar att gå på loppisar, alltid fyndar man nåt litet kul, stort eller smått. Jag är "sakletare". Innan jag slänger saker vänds och vrids det på innan det hamnar i soporna. Det kan ju vara av värde i den lilla världen. Fantasin har inga gränser.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela