Tantminimal.blogg.se

En blogg om tittskåp, dockskåp och miniatyrer.

Bardisk & glasdisk

Publicerad 2016-02-25 01:30:00 i Egen tillverkning,

Bardisken, eller vad man ska kalla den, det kommer ju bara vara kaffe och läsk här, är gjord i kartong. 2 mm tjock och inköpt på "Material" i Sthlm, men det finns säkert på dom flesta konstnärs/hobbybutiker. Det är ett helt nytt material för mig att bygga i. Fördelen är att man skär istället för sågar, och det blir lättare att få det rakt än att "vingla" runt på en konturssåg utan stöd. Och den tål att målas och "kladdas" på i lagom mängd utan att den ändrar form. Så det kommer jag defenetivt att fortsätta jobba i. Fotstödet kom till av att jag i vanlig ordning inte mätte ordentligt utan den blev ju alldeles för låg. Jag fick skarva dit 2 cm till, och då la jag in fotstödet, vilket jag tycker blev en extra piffig detalj.
 
Det ska dit en hylla under bardisken.
 
Glasdisken har jag oxå gjort av kartong, wellpapp från ett lysrör och aluminiumfolie. Sen är den betsad med "Ljus ek" (pigment + vatten), sen lackad 2 gånger med halvblank lack. Till själva glasdelen har jag använt mig av mikroskopglas som jag limmat ihop. Det blir ett närfoto sen när den är avdammad och fylld med godsaker... :)
Jag har strukit limstift på kartongen och tryckt dit aluminiumfolie. Jag använde mig av den matta sidan, den imiterar rostfri plåt ganska bra. Fördelen med limstift är att det blir slätt. Använder man vanligt lim så är det svårt att få ytan jämn, och det syns ganska tydligt igenom folien sen.
Sen har jag bestämt mig för att skippa den gula dörren. Den blir förpassad upp till torpet, där jag ska sätta den ovanför en golvsockel i köket och bygga en liten trappa till. Den blev för stor här visa det sig. Istället får det bli ett draperi in till köket. Vill man så kan man kika in.
 

Om

Min profilbild

Min hobby är att bygga/inreda tittskåp och dockskåp. Jag gillar att gå på loppisar, alltid fyndar man nåt litet kul, stort eller smått. Jag är "sakletare". Innan jag slänger saker vänds och vrids det på innan det hamnar i soporna. Det kan ju vara av värde i den lilla världen. Fantasin har inga gränser.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela