Tantminimal.blogg.se

En blogg om tittskåp, dockskåp och miniatyrer.

Malmö-huset

Publicerad 2015-04-05 10:51:00 i Dockskåp,

För ca 10 år sen hittade jag en annons på Blocket att det här huset var till salu. Jag ringde direkt och hon lovade att jag skulle få köpa det. Jag ringde en kompis som körde långtradare Sthlm-Malmö, och dan därpå var jag på väg ner. Säljaren höll sitt löfte och jag fick med mig detta fina skåp hem, fullt av fina saker. (Det var/är ofta "krig" mellan köpare om fina dockskåp, därav min oro om att skåpet skulle gå mig om intet). Jag tror att skåpet är nån gång från 20-30 talet.
Jag började omgående renoveringen. På 70-talet, när förra ägaren köpte skåpet så ville hon oxå renovera. Tyvärr... för när jag börja ta bort tapeterna så hitta jag spår av riktigt gamla tapeter. Men så var det ju då. Man tänkte väl inte på värdet av att behålla originalet så mycket som möjligt.
Köket under renoveringen. Jag har tyvärr ingen bra bild som visar hur det såg ut före.
Här ser man lite av tapeterna som var i köket innan. Och toaletten som jag gjorde om till skafferi.
SOVRUMMET: Här syns dom gamla tapeterna som fanns.
 
FÖRE:
EFTER: Jag har använt gamla originaltapeter.
SILVER-RUMMET:
Som oxå hade spår av gamla tapeter.
Som blev Röda rummet. Tapeterna hittade jag i en kuriosabutik och är egentligen tapetbårder som jag tvärställde. Golvet har jag lagt av fanéer. Radion till höger gjorde jag om och klädde med fanéer. Den syns till vänster i vardagsrummet.
SALONGEN FÖRE: Dockan till höger följde med skåpet. Den är underbar.
EFTER: Här är tapeterna oxå original från 20-30 talet.
Längre än så här har jag inte kommit. Men nu har jag bestämt mig för att ta tag i det och göra klart. Så när jag är klar med snickarbods-projektet som jag håller på med just nu så ska jag färdigställa huset. Det känns "tungt" att det bara står där i ett hörn och samlar damm.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Min hobby är att bygga/inreda tittskåp och dockskåp. Jag gillar att gå på loppisar, alltid fyndar man nåt litet kul, stort eller smått. Jag är "sakletare". Innan jag slänger saker vänds och vrids det på innan det hamnar i soporna. Det kan ju vara av värde i den lilla världen. Fantasin har inga gränser.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela