Tantminimal.blogg.se

En blogg om tittskåp, dockskåp och miniatyrer.

Nu är golvet klart

Publicerad 2016-02-13 13:11:00 i Gör-det-själv,

Golvet är lagt och det blev en mix av "parkett" och schackrutigt.
Jag använde mig av dessa träpinnar, som jag skrev om tidigare. (Under "Återbrukat golv").
 
Här kom jag ju på att jag ville ha en sned linje, så det var bara att skära en linje, blöta lite grann på det som sen pillades bort.
Klart. Sen slipade jag med riktigt fint sandpapper. Lackade med "Herdins" lackbets, Mahognybrun. Antikvaxade och polerade upp så att det blev blankt.
Till sist limmade jag dit den rutiga delen. Det är ett pappersark som följde med i nån tavelram jag köpte på IKEA vid nåt tillfälle. Det ska väl vara en passpartou, men jag såg ju att det var ett golv istället... :) Lite pilligt och kladdigt var det att måla varannan ruta. Det gällde att måla en rad i taget, uppifrån & ner, så man inte smetade runt allt bläck överallt. Missade det lite är & var, så jag fick bättra på med lite vit färg på dom ställena.
 
 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2016-02-13 16:38:24

Ja jisses, igen...

Postat av: Anonym

Publicerad 2016-02-13 16:38:25

Ja jisses, igen...

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Min hobby är att bygga/inreda tittskåp och dockskåp. Jag gillar att gå på loppisar, alltid fyndar man nåt litet kul, stort eller smått. Jag är "sakletare". Innan jag slänger saker vänds och vrids det på innan det hamnar i soporna. Det kan ju vara av värde i den lilla världen. Fantasin har inga gränser.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela